Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

IEMT is een krachtige en effectieve methode om verlichting te brengen bij steeds terugkerende negatieve gevoelens, emoties en staten van zijn. Het heeft de reputatie om vaak snel, blijvend resultaat te boeken. We werken bij deze methode rechtstreeks met het gevoelssysteem. Oude ervaringen waar je nu nog last van hebt kunnen hiermee ook aangepakt worden.

 

IEMT helpt bij...

- verminderen of neutraliseren van ongewenste of negatieve gevoelens

- loslaten van vervelende herinneringen

- doorbreken van blokkades of belemmeringen

- angst en fobie

- indringende gebeurtenissen en PTSS

- stress en burn-out klachten

- niet lekker in je vel zitten

- persoonlijke groei

- depressie

- verlies en rouw

- droomemoties

- negatief zelfbeeld en identiteitsproblemen

- hooggevoeligheid/HSP

 

Hoe werkt IEMT?

IEMT is een methode waarbij je je ogen volgens een bepaald patroon beweegt terwijl je denkt aan het beeld dat een naar gevoel geeft. De oogbewegingen zorgen voor nieuwe verbindingen in de hersenen. Het beeld verliest zijn emotionele lading en er ontstaan gezonde grenzen tussen verleden en heden en/of tussen jezelf en de ander. De inhoud van de betreffende ervaring hoef je niet uitgebreid te vertellen of herbeleven. Ook kun je hele oude ervaringen waar je nu nog last van hebt ermee aanpakken. IEMT kan toegepast worden vanaf een leeftijd van 6 jaar.

 

Resultaat

De methode leidt vaak snel en gemakkelijk tot goede resultaten. Na één sessie is er vaak al sprake van een positief effect. Je emoties verminderen of verdwijnen. Bij IEMT kijken we namelijk nauwkeurig welke oogbewegingen het meeste effect hebben op de beoogde veranderingen. Bij meer chronische en/of complexere problemen worden ook goede resultaten behaald. Hiervoor zijn vaak meerdere sessies nodig.

  

Kosten

De kosten per IEMT sessie zijn € 90,00 incl. BTW. De afspraak duurt vaak een uur tot anderhalf uur. Voor een IEMT sessie is geen doorverwijzing nodig. Kosten worden niet vergoed door de verzekeringsmaatschappijen.